Historien om Berg's Automatservice AS
A.Bergs Automatservice ble etablert i 1987 av Arne Berg, som allerede da var en anerkjent "doktor" på Mercedes Benz automatgearkasser. Han hadde skrudd MB i 35 år, vært verksmester hos alle de ”store” i Oslo-området, og reparert MB automatkasser siden disse kom på midten av sekstitallet. Dette i tillegg til at han var et teknisk geni gjorde ham svært attraktiv på markedet, men han startet i stedet opp i et lite lokale på Løren i Oslo. Og han hadde nok å gjøre fra starten av, da hans rykte som ekspert på området allerede var godt utbredt, særlig i Oslo og Bærum Taxi som da var våre største kunder.

I 1988 ble undertegnede (Kenneth Lauritzen) ansatt som en følge av en rekke tilfeldigheter og selvfølgelig en smule talent, og jeg fant meg til rette med det samme jeg hadde satt bena i min første automatkasse. Teknisk krevende, nøyaktighet og renslighet er bl.a. faktorer som gjorde at jobben falt i smak. Opplæringen gikk greit selv om kombinasjonen med et stort arbeidspress gjorde den noe hurtig, og prinsippet var at jeg måtte få med meg mest mulig på egenhånd.

I 2000 bestemte Arne Berg seg for å gå inn i pensjonistenes rekker. Da var jeg den naturlige arvtager, og slik ble det. Bergs Automatservice AS var dermed et faktum. Januar 2001 startet jeg opp uten at det var den helt store forskjellen verken for meg eller mine kunder. Vi reparerte den gang fortsatt utelukkende MB automatkasser og servosnekker.

Morten Ingwersen ble ansatt som læregutt i 2003, og han skulle vise seg å være et meget godt talent for faget. Etter omtrent fem år var han fullt utlært (i den grad det er mulig) på MB automatkasser fra 1996 og nyere.

Januar 2010 var vi endelig på plass i nye lokaler på Løren i Oslo. Samtidig var vi nå klare til å utvide verksteddriften til også innbefatte andre mekaniske reparasjoner og periodisk kjøretøykontroll. Da måtte to nye mekanikere på plass som begge var godt kjent for stort kompetansenivå. Bjørn Nygård med lang fartstid som mekaniker og diagnosetekniker hos Erik Arnesen AS og Møller AS, og Robin Skarshaug som læregutt med to års praksis. I mai 2011 ble Tom Wennerberg ansatt som bilmekaniker, han har jobbet som mekaniker i fem år. Tom har vist seg å bli en viktig faktor i verksteddriften med høy faglig dyktighet og stor arbeidsmoral.

Bergs Automatservice er fortsatt Norges ledende spesialist på MB automatkasser, men etter lang tids press fra våre kunder kan vi nå også tilby alle typer reparasjoner og EU kontroll, til de samme meget gunstige prisene.